ga voorbij navigatie naar inhoud

Pilates Works Studio

site navigatie

kies een taal

page in english

inhoud

PW instructors:

Ann van Huffel Ann van Huffel Ann van Huffel

Ann Van Huffel

Na afgestudeerd te zijn als grafisch ontwerper aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten behaalde ze tevens het diploma van danspedagoge aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie in Lier. Ann volgde, na een jarenlange carriere als danser en danspedagoge, de opleiding tot 'Certified Instructor in the Pilates Method' in New York en Den Haag.

Zij studeerde o.a. bij Romana Kryzanowska (zelf een leerlinge van Joseph Pilates), Sari Pace, Juanita Lopez, Bob Liekens, Marjorie Oron en Jane Poerwoatmodjo. Tevens was zij Pilates Instructor bij De Pilates Studio® in Den Haag .

Ze is de Pilates instructor voor het Hoger Instituut voor Dans, Lier. Ann geeft eveneens Pilates op allerlei stages in o.a. Bornem, Antwerpen en Breda bij company De Stilte. Zij begeleidde eveneens een groot aantal kandidaat-instructors in de de aanloop naar en tijdens hun opleiding tot Pilates instructor, dit in nauwe samenwerking met Marjorie Oron van het opleidingscentrum voor Authentic Pilates in Den Haag, o.a. Miek Bartelen, Christl Muls, Johan Verbeeck, Aude Blanquart e.v.a.

Zij volgde Triadball™ Pilates workshops en continuing education seminars bij Michael Fritzke en Ton Voogt in Wenen, Oslo en Eindhoven, zwangersschaps-Pilates bij Rachel Swindle, CoreBalance (Exercise ball workout) bij MJ Ames in Parijs en workshops anatomie bij Sabina Formicella. In 2006 en 2007 woonde ze de Body-Mind-Spirit Conference bij in Santa Clara, California en nam ze deel aan de Pilates Style Summer Conference. Ze nam verscheidene keren deel aan workshops in de Eric Franklin Method.

In 2008 woonde ze de 5th International Polestar Pilates Conference in Keulen bij.

Naast Pilates beoefent ze ook intensief Iyengar Yoga.