ga voorbij navigatie naar inhoud

Pilates Works Studio

site navigatie

kies een taal

page in english

inhoud

* Wat is het verschil tussen de verschillende matlessen?

MAT intro: deze matles is voorzien voor iedereen die niet in het begin van het seizoen kan beginnen met een MAT 1 les. M.a.w wie bv. in december nog wil beginnen met een matles raden wij deze MAT intro les aan. Na een 5 á 10 lessen kan je vanuit de MAT intro les doorstromen naar de MAT 1 les.

MAT 1: dit is het beginnersniveau maar het niveau wordt gedurende het jaar opgebouwd naar intermediate (MAT 2). Mensen die later in het jaar willen aansluiten bij deze les dienen eerst een 5 á 10 lessen MAT intro lessen te volgen.
Alle oefeningen worden grondig uitgelegd en het tempo is relatief rustig.

MAT 2: voor diegenen die reeds een jaar MAT 1 achter de rug hebben. In deze mat doen we meer oefeningen aan een iets hoger tempo en gebruiken we extra attributen zoals de Triadball ™, Theraband, Arm Weights en de Magic Circle.

MAT ADV : voor diegenen die minstens twee jaar MAT 2 lessen achter de rug hebben (of het equivalent daarvan in privé-lessen).
Het aantal oefeningen wordt uitgebreid en het tempo ligt gevoelig hoger dan MAT 1 of MAT 2

MAT Open Level: een mat les voor mensen met min. 1 jaar MAT1 ervaring of hoger niveau. In deze mat gebruiken we extra attributen zoals de Triadball ™, Theraband, Arm Weights en de Magic Circle.

* Wat is het verschil tussen een privť, duet- en trio les?

Privélessen bestaan uit de grondoefeningen √©n oefeningen op alle toestellen. Worden gegeven onder persoonlijke begeleiding van een ‘certified instructor’. De oefeningen worden aangepast aan uw fysiek niveau en/of eventuele blessures.

Duetlessen zijn identiek aan de privélessen maar er wordt samen getraind met een partner van hetzelfde niveau. Voor diegenen die liever samen met hun partner, vriend of vriendin trainen.

Trio-lessen bestaan uit een combinatie van de grondoefeningen en oefeningen aan de wall-unit in groepjes van drie.

Privé-, duet- en trio-lessen kunnen naar wens geboekt worden (zolang er op dat tijdstip geen matles bezig is).

* Hoeveel keer per week mag/moet ik trainen om resultaat te halen?
Een vraag die zeer veel gesteld wordt en waar je geen eenduidig antwoord op kan geven. Dit hangt af van je fysieke conditie, je zelfdiscipline en je doel. Veel belangrijker echter dan het aantal keer per week is echter de regelmaat waarmee je Pilates beoefent. We hebben zeer veel klanten die met 1 keer per week, elke week, fantastische resultaten boeken. Mensen die sneller in vorm willen zijn kunnen dit opdrijven naar 2 tot 3 keer per week. Sommige Pilates beoefenaars die goed vertrouwd zijn met de volgorde van de matoefeningen, doen zelfs dagelijks hun Pilates oefeningen!
* Kan ik Pilates gebruiken om af te vallen?
Wat je in de eerste plaats mag verwachten van Pilates is een verbeterde houding en dat je, op termijn, leniger en sterker wordt. Alleen op het advanced en superavanced niveau wordt Pilates pas intens genoeg wordt om ook een aerobisch effect te hebben. Om echt overwicht te verliezen combineer je Pilates dan ook best met een aerobe activiteit zoals (snel)wandelen, lopen, fietsen of zwemmen al dan niet in combinatie met een aangepast dieet.
* Wat voor kledij heb ik nodig voor een Pilates les?
Eigenlijk kan je alles dragen waar je je vlot en soepel in kunt bewegen (jogging, trainingspak etc..) maar voor onze instructors is het gemakkelijker om wat je lichaam doet te volgen indien je kleding toch vrij nauwsluitend is. Altijd handig om bij te hebben is een paar propere sokken en een handdoek.
* Wat is Triadball™ Pilates?
De Triadball™ werd speciaal ontworpen door Pilates Master Trainers Michael Fritzke en Ton Voogt om een extra dimensie te geven aan de standaard Pilates oefeningen en om een aantal traditionele toesteloefeningen ook tijdens een matles te kunnen uitvoeren. In de veelzijdige, gecontroleerde bewegingen ligt de nadruk op een juiste ademhaling, correcte lichaamsbalans en houding. De Triadball™ wordt gebruikt in de matles en priv√©-sessies en regelmatig organiseren we een speciale Triadball™ workshop.