ga voorbij navigatie naar inhoud

Pilates Works Studio

site navigatie

kies een taal

page in english

inhoud

Klant in de kijker:

featured client: Peter featured client: Peter featured client: Peter

Klant in de kijker: Peter

Waarom ben je Pilates beginnen doen?
Ik heb al heel mijn leven rugproblemen en kreeg daarbij constant te horen dat te zwakke buikspieren daar één van de grote oorzaken was. Omdat buikspieren trainen meestal niet het plezantste gedeelte was van véél soorten trainingen ( ik heb alles geprobeerd wat er te proberen valt) en omdat er meestal vrij ongecontroleerd overheen gegaan wordt was ik op zoek naar een leuker, veiliger en vooral efficiënter alternatief. Zo ben ik aan Pilates begonnen.
Hoe kwam je bij PW terecht?
Via via had ik over de studio gehoord en er is natuurlijk geen betere reclame dan mond aan mond reclame van gelukkige en tevreden klanten....
Wat waren je eerste indrukken van een Pilates les?
Ik ben begonnen met mat lessen en voelde van bij het begin dat dit mij zou kunnen helpen en dat het werkte op de juiste plaats. Om nog effectiever en veiliger te kunnen werken en trainen ben ik dan eveneens met individuele sessies begonnen.
Wat voor effect hebben de Pilates lessen op je?
De individuele sessies hebben mijn leven veranderd. Enkele maanden na mijn hernia operatie ben ik langzaam terug beginnen trainen en ik werd heel snelsterker en sterker. De pijn is veel veel minder en mijn lichaam is opvallend veranderd. In combinatie met fitnesstraining ben ik meer dan 8 kilo afgevallen, heb een perfect strakke droge buik gekregen waarvan ik dacht dat ik dat op mijn 40ste nooit meer zou halen. Elke keer als ik na een les naar huis ga geeft het mij een geweldige boost. Ik ben nog nooit met een slecht humeur een sessie uitgewandeld. 't Heeft dus niet alleen een heilzame werking op mijn lichaam maar ook zeker op mijn “state of mind”!
Wat is je favoriete oefening en waarom?
Mijn favoriete oefeningen zijn het strekken van de liezen omdat mij dat spieren laat voelen waarvan ik vroeger zelfs niet eens wist dat ik ze had en de “final ending” omdat de hangende streching op het einde van de reeks het meest heilzame effect heeft op mijn rug wat ik in jaren heb gevoeld. Het is ook een beetje een beloning voor een uur intensief trainen. Zalig gewoon!
Hoeveel keer per week train je?
Ik kom 1uur per week naar de studio voor een individuele sessie, ga 2 keer per week fitnessen en afhankelijk van de tijd wat conditietraining . Als er 's morgens of 's avonds wat tijd over is doe ik soms nog enkele rek- en buikspieroefeningen.
Train je thuis ook af en toe?
Inderdaad soms zoals ik net vertelde. De mat ligt altijd open en de oefeningen hangen ernaast dus het hangt van de tijd af...